Beleggingspand verkopen?

Lees verder

Beleggingspand in bezit en deze verkopen? Wil jij je woning inclusief huurders verkopen? Ga dan eens in gesprek met Zelfwoonhuisverkopen. Wij hebben een groot netwerk van veel beleggers die op zoek zijn naar beleggingspanden. We regelen alles en rekenen géén kosten voor de verkoper. 

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Onlangs kwamen wij in contact met een stel uit Amersfoort. Zij wilden hun beleggingspand verkopen en hadden eerder geprobeerd in overleg te gaan met de huurders. De huurders gaven aan niet vrijwillig te willen vertrekken, zij woonden er al drie jaar met veel plezier. Dit is hun goed recht, in Nederland bestaat namelijk de regel “Koop breekt geen huur”. Hierin wordt heel duidelijk de rechten en plichten van de huurder beschreven.

 

Het beleggingspand was ontstaan doordat mevrouw een aantal jaar geleden is gaan samenwonen. Haar woning kwam leeg te staan en dat was zonde. Ze had snel een huurder gevonden en de huur werd maandelijks netjes overgemaakt. Na een aantal jaar wilde mevrouw haar woning graag verkopen maar merkte dat dat toch een extra uitdaging met zich meebracht.

 

Een beleggingspand verkopen is namelijk geen standaard dienstverlening van een lokale makelaar. Als je verhuurd vastgoed wilt verkopen heb je hier speciale kennis bij nodig. Wij van Zelfwoonhuisverkopen hebben hier ons specialisme van gemaakt. We  kunnen je goed adviseren en informeren over de beste manier om je beleggingspand te verkopen.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Beleggingspand te koop

Het heeft geen zin je beleggingspand aan een particulier te verkopen die op zoek is naar een eigen woning. Immers, de huurder zal blijven zitten en de woning wordt niet leeg opgeleverd.  Bij Zelfwoonhuisverkopen hebben we een groot en kwalitatief netwerk opgebouwd van beleggers die juist op zoek zijn naar beleggingspanden. En een grote kans dat zij de zittende huurders bij de koop willen overnemen. Wijzelf bemiddelen hierbij en zorgen dat er bijvoorbeeld een verkoopdossier wordt opgesteld waar alle belangrijke documenten als een huurcontract in staan.

Bij een verkoop van je woning zullen wij een dossier aanmaken met alle noodzakelijke informatie. Als je beleggingspand een appartement betreft zullen wij om de VVE papieren vragen. Hiermee zullen we scan maken van de financiële en bouwkundige gezondheid van je appartement. Verder willen we graag inzage in het huurcontract. Zo wordt er bekend wie de huurders zijn, hoe lang het huurcontract al geldt en welke zaken zijn afgesproken. Een belegger zal hierom vragen. Ook de maandelijkse huurbetalingen zijn belangrijk om te achterhalen. Het beleggingspand heeft de meeste waarde als de huurprijs marktconform is en de huurder zijn plichten goed nakomt.

Pim, vanuit Egypte; 

“Ik leef al 12 jaar in het buitenland en na lang wikken en wegen het besluit genomen om toch maar eens een online waardebepaling op te vragen en was prettig verrast met de waarde. Koen nam de dag erna direct contact op of ik het ook wilde verkopen en dat gesprek was perfect.

Alle zorgen voor een langdurig verblijf in Nederland om het te regelen waren weg genomen en dus gaf ik hem de opdracht het proberen te verkopen. Zijn verwachting was “binnen 3 dagen, heb ik het waarschijnlijk verkocht” Dit was ook zo, en niet veel later alles via de notaris afgewerkt zonder dat ik in NL hoefde te zijn, of enige kosten had als verkoper.

Al met al een perfecte service en zou het een ieder aanraden die zijn beleggingspand wil verkopen.” 

Verhuurd beleggingspand te koop

We worden vaak benaderd door mensen die tijdelijk een tweede woning hebben verhuurd. Vaak zien we dit gebeuren bij een echtscheiding of samenwonen. De woning die leeg komt te staan wordt verhuurd en wordt zo ineens een beleggingspand. Zodra je weer wilt verkopen loop je tegen aardig wat regels aan.

Wij adviseren bij een beleggingspand om indien mogelijk ieder jaar de huurprijs te indexeren. Dit houdt in dat je je huurprijs met een bepaald percentage verhoogd. De verhoging is gebaseerd op het jaarlijkse inflatiecijfer plus een kleine toeslag. Je zult bijvoorbeeld merken dat bij een appartement de VVE bijdrage ook jaarlijks omhoog kan gaan en de kosten voor onderhoud ook. Dit kun je meenemen in het bepalen van de nieuwe huurprijs.

zelfwoonhuisverkopen

Als we alle zaken besproken hebben gaan wij van Zelfwoonhuisverkopen op zoek naar de beste koper voor jouw beleggingspand. Daarin regelen wij alles en wordt je volledig ontzorgd. Wij kunnen ook het contact met huurder verzorgen. Zodra we alles in kaart hebben gebracht stellen we samen met jou een vraagprijs vast en zoeken we snel een passende koper! Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of advies.

Gratis waardebepaling aanvragen?

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.