Een scheiding is een beslissing die je niet zomaar maakt, er komt veel bij kijken. Nadat je de beslissing hebt genomen om te gaan scheiden is het zaak ervoor te zorgen dat je in overleg zaken snel en met zo min mogelijk complexen afhandeld. Er zullen genoeg vragen opkomen die met je huis te maken hebben. Immers, ga je eerst scheiden of eerst het huis verkopen? Wie neemt de hypotheek over na scheiding? Hoe werkt het met het uitkopen bij scheiding? Wij begrijpen dat een goede begeleiding hierbij cruciaal is.

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen.

Vragen waar je liever niet mee bezig bent, maar vragen die belangrijk zijn om bij stil te staan. Bij deze zaken komt meer kijken dan je denkt. Het verkopen van een huis gedurende scheiding kan veel stress opleveren.

Er zijn genoeg redenen te bedenken waarom je jouw huis niet zou willen verkopen tijdens de scheiding. Je huis te koop zetten blijft immers niet alleen bij het simpelweg verkopen. Maar als je jouw woning tijdens de scheiding verkocht hebt, kun je andere zaken al weer sneller laten afhandelen met als gevolg een grote stressfactor minder.

Wat is in dit geval wijsheid? Je woning verkopen na de scheiding? Of verkoop je jouw huis tijdens de scheiding? Genoeg vragen waar wij antwoord op hebben in deze blog.

eerst scheiden of eerst huis verkopen

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Overwaarde huis na scheiding

De kosten van een scheiding zijn vaak onzeker. Als je een koophuis bezit is het verstandig een waardebepaling uit te laten voeren. Op deze manier kom je te weten of er een overwaarde op je huis bestaat. Dit geeft je mogelijkheden om eventueel een ander uit te kopen en het huis na de scheiding op één naam te kunnen zetten.

Voordat je beslist om te verkopen als je gaat scheiden, is het natuurlijk zaak dat je de beslissing maakt of één van de twee blijft wonen in de woning, of dat het huis te koop gezet moet worden. Indien het eerste, dient de één de ander uit te kopen. Het is in dit geval noodzakelijk dat je kijkt naar de mogelijkheden omtrent financiering en de financiële haalbaarheid omtrent onderhoud.

Je kunt ervoor kiezen om in je huis te blijven wonen. Dit kan vanwege de kinderen zijn of omdat je er gewoonweg graag woont. In dat geval is het van belang dat je kijkt of je de hypotheek moet verhogen of verlagen. Je partner moet het hier natuurlijk ook mee eens zijn. Kijk goed of het huis overwaarde heeft, of dat je met een restschuld komt te zitten. Je kunt er ook voor kiezen om jezelf uit te laten kopen of andersom.

Alles heeft voor-en-nadelen, het is zaak om hier met een deskundige over te praten. Zij kunnen je van de juiste informatie voorzien.

Indien jij of je partner  in de woning wilt blijven wonen maar dit om financiële redenen niet haalbaar is, zijn er bij Zelfwoonhuisverkopen ook nog andere mogelijkheden. Zo kunnen wij jouw huis bijvoorbeeld kopen en ervoor zorgen dat jij jouw huidige huis terug kunt gaan huren. Je verkoopt je huis, maar hebt gelijk weer een huurwoning. Iets wat het zeker waard is om over na te denken, om zo een verhuizing van een vertrouwde plek tegen te gaan.

Huis verkopen bij scheiding, wat moet je regelen?

Allereerst is het van belang dat je weet wat je wilt wanneer je jouw huis weer op de markt zet. Laat alle kosten goed berekenen en spreek alle opties met je partner door. Het verkopen van je huis tijdens een scheiding brengt al veel stress met zich mee, dit wil je dus goed, snel en zo professioneel mogelijk doen.

eerst scheiden of eerst huis verkopen 2

Er zijn een aantal belangrijke dingen die je moet regelen als je bij scheiding je huis gaat verkopen. Zo is het van belang dat je kijkt naar de overwaarde van het huis ten eerste. Dit kan handig zijn want op deze manier kun je wellicht je partner uitkopen of je kunt de overwaarde gebruiken voor de huur van een andere woning.

Vaak is er ook een taxatierapport nodig om de waarde van het huis vast te stellen. Dit dien je vaak van te voren al te hebben. Mocht je ervoor kiezen om het huis na scheiding te verkopen en je hebt het huis nog niet lang in bezit, houdt dan rekening met een onderwaarde en dus eventuele schuld. Het is dan verstandig na te gaan of je het huis hebt aangekocht met een NHG regeling ofwel Nationale Hyptheek Garantie.

Verder is het belangrijk om naar de notaris te gaan om het één en ander te regelen. De notaris kan officieel maken dat het huis op één naam komt te staan. Bij een verkoop via Zelfwoonhuisverkopen kan er snel geschakeld worden. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij we zonder voorbehouden binnen 1 week hebben aangekocht. Wij regelen al het papierwerk en de koopovereenkomst. Een onafhankelijk notaris handelt de overdracht af. Wij rekenen géén makelaarskosten. Dit alles scheelt al veel stress en geregel.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Hoe kunnen wij de verkoop van je huis bij scheiding regelen?

Via Zelfwoonhuisverkopen biedt je jouw huis zelf aan ons, te koop, aan. Je neemt contact met ons op door middel van het contactformulier en wij bellen je terug voor een afspraak. We plannen samen een gesprek, waarin jij verteld wat voor jullie de beste optie is. Ook leggen wij jou de mogelijkheden voor, die binnen onze expertise liggen en vertellen we hoe jij jouw huis zo snel mogelijk en voor een goede prijs kunt verkopen. Groot voordeel aan ons systeem is dat je direct weet waar je aan toe bent. Na het gesprek stellen we de waarde van je huis samen vast. Dan kijken we samen naar het beste bod en na acceptatie regelen wij de verdere afhandeling.

Hoe kunnen wij de verkoop van je huis bij scheiding regelen?​

Snelle afhandeling

Een scheiding is vervelend en deze wil je zo snel mogelijk afhandelen. Het is aan jou de keuze of je de verkoop voor-of-na de scheiding afhandelt. Je weet nu wat de voor-en-nadelen zijn. Verkoop je namelijk na de scheiding, dan kun je alle andere dingen eerst goed regelen, nadeel daaraan is dat je na de scheiding niet meteen opnieuw kunt beginnen. Regel je de verkoop van jullie huis tijdens de scheiding dan krijg je een hoop tegelijk op je bord. Desondanks is het aan te raden, zeker met de hulp van Zelfwoonhuisverkopen. Wij zorgen voor een snelle verkoop, dit scheelt veel stress en zo heb je al snel een deel afgehandeld. Je kunt eventueel zelfs in je eigen woning blijven wonen!

Vraag naar onze mogelijkheden en wij zorgen ervoor dat er een stressfactor minder aanwezig is gedurende deze periode van scheiding.

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Vraag de gratis waardebepaling nu aan!

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.