Huis kopen en verkopen, wat doe je eerst?

Lees verder

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart om huiseigenaren een alternatief voor de reguliere verkoop te kunnen bieden.​

Er kunnen diverse redenen zijn waarom je wilt verhuizen. Je zult dan je huidige huis eerst moeten verkopen en daarna een nieuw huis kopen. Maar is dat nou de beste volgorde?

De afgelopen jaren kochten de meeste mensen eerst een nieuw huis voordat ze een hun oude huis verkochten. Het oude huis werd immers snel verkocht was de gedachte. Met het Corona virus en aankomende recessie kan dit voor dubbele lasten gaan zorgen als je oude huis niet op tijd verkocht wordt.

Koop je een nieuwbouwwoning? Dan koop je deze vaak al voordat je jouw huidige woning hebt verkocht. De bouwperiode is vaak onzeker en de opleverdatum kan uitgesteld worden. Zo kan het gebeuren dat je ineens met twee huizen komt te zitten. Het zijn lastige beslissingen die je moet nemen.  

Audacia Vastgoed biedt mogelijkheden!

Audacia Vastgoed is de grootste particuliere opkoper van huizen in Nederland. Wij bieden direct zekerheid. Al jarenlang helpen wij mensen geld en tijd besparen bij de verkoop van hun huis. Er wordt altijd gestreefd naar een win win situatie. Wij kopen huizen zonder enkel voorbehoud en kunnen op ieder moment afnemen!

Twijfel jij of je eerst verkoopt- of koopt? Dan is het zeker de moeite waard om contact met ons op te nemen. Het concept Zelfwoonhuisverkopen.nl biedt je vele mogelijkheden, waardoor jij je huis op een snelle- en veilige manier kunt verkopen.

Gratis waardebepaling aanvragen?

Wat is de beste tijd om te verkopen?

Indien je wilt verhuizen en een nieuwe woning zoekt, is het altijd lastig om te bepalen wanneer je jouw huidige woning het beste kunt verkopen. De beste tijd om te verkopen is afhankelijk van een aantal variabelen. We sommen ze hierbij op;

Nieuwbouwwoning

Indien je een nieuwbouwwoning hebt gekocht heb je te maken met een overgangstijd van 1 tot 1,5 jaar. Je kunt er dan voor kiezen om na oplevering je oude huis te verkopen. Nadeel; je hebt kans op dubbele lasten en in tijden van crisis heb je geen zekerheid tot een snelle verkoop. Ook de uiteindelijke verkoopprijs is onzeker.

Je kunt er ook voor kiezen om je huidige woning wel gelijk in de verkoop te zetten. Misschien kun je met de nieuwe bewoners een ruime overdrachtsdatum afspreken? In sommige gevallen lukt dit, maar dit is geen garantie. Vaak zitten de nieuwe bewoners met de geldigheidsduur van de hypotheek offerte. Deze is vaak maar 3,6 of 12 maanden geldig. Het is mogelijk om deze te verlengen, echter kost dit vaak veel geld. Niet iedereen kiest hiervoor. Dit kan het dus lastig maken of een ruime overdrachtsdatum in te stellen.

appartement-blauwe-lucht

Crisistijd

In tijden waar de huizenmarkt- en de economie stabiel is verkoop je je huis vaak snel. In dit soort tijden kun je vaak het risico wagen om eerst een ander huis te kopen en daarna pas te verkopen. Door de Corona crisis is er veel onzekerheid. Men weet niet hoe de huizenmarkt zal reageren op de komende recessie. De één speculeert over een forse daling van de huizenprijzen, de ander geeft aan dat de huizenmarkt stabiel blijft. Overweeg daarom voor jezelf de voor- en nadelen en bekijk alle mogelijkheden.

Dubbele lasten

De keuze of je jouw huis eerst verkoopt- en dan wat anders koopt is afhankelijk van de lasten die je daardoor krijgt. Als je een nieuwbouwwoning koopt en na oplevering je huidige huis in de verkoop zet heb je dubbele lasten. Zo betaal je al bepaalde kosten voor je nieuwbouwwoning, denk bijvoorbeeld aan bouwrente. Je kunt ook je huidige huis verkopen en tijdelijk wat huren. Nadeel; de markthuur per maand kan hoog zijn en huurhuizen zijn schaars. Het huren van een huis ter overbrugging kan vaak flink in de kosten lopen.

Financiële risico’s!

Je kunt je oude hypotheek mee verhuizen. Het is dan belangrijk dat de passeerdatum van de nieuwe woning uiterlijk eind 2021 is. Indien de oplevering van een huis langer duurt kan het zo zijn dat je niet meer in aanmerking komt voor het aflossingsvrije deel. Het kan ook voorkomen dat je de oude (lage) rente van je hypotheek niet meer mee kunt nemen naar je nieuwe.

Aanbod andere woning!

In een woningmarkt waar veel krapte is, zeker in de grote steden, is het lastig om snel een andere woning te vinden. Je kunt je woning te koop zetten en deze zou voor de Corona crisis waarschijnlijk snel verkocht zijn. Als je jouw eigen woning verkocht hebt zul je op huizenjacht moeten gaan! In een woningmarkt waar meer vraag dan aanbod is, kan dit knap lastig zijn. Maar ook; als de nood hoger wordt, kan het lastiger worden je droomhuis te vinden. Je ervaart immers meer stress en het psychologisch effect daarvan wordt vaak onderschat.

Wat is nu de beste tijd om te verkopen?

Zoals; je in bovenstaande voorbeelden hebt kunnen lezen hangt de beslissing van diverse factoren af. Het is belangrijk dat je jezelf goed informeert over de huidige markt. Praat met diverse makelaars en hypotheekverstrekkers. Kijk ook naar de mogelijkheden die Audacia Vastgoed biedt, voordat je een beslissing neemt. Op deze manier zul je een beter inzicht krijgen en kunnen bepalen wat voor jou de beste tijd is om te verkopen.

Zelfwoonhuisverkopen.nl biedt oplossing!

Het blijft lastig om te bepalen wat de beste keuze is. Verkoop je eerst je huis? Of koop je eerst een ander huis? Indien je een nieuwbouwwoning op het oog hebt kan dit lastig zijn, vaak zijn deze snel weg en moet je snel beslissen. Om deze reden kopen mensen vaak toch eerst het nieuwbouwhuis voordat ze hun eigen huis hebben verkocht.

 

Zelfwoonhuisverkopen.nl is onderdeel van Audacia Vastgoed en biedt een oplossing. Wij beschikken over een groot netwerk aan investeerders. Samen met hen kopen wij huizen zonder dat we direct de woning willen betrekken. We zijn ook flexibel in overdrachtsdatum.

 

Hierdoor kunnen we inspelen op jouw situatie, een win-win situatie dus! Zo bespaar je op dubbele lasten en je hebt zekerheid dat je huis verkocht is. Heb jij een nieuwbouwwoning gekocht? Dan is dit de oplossing. Je kunt je huis verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl en samen een datumoverdracht bepalen.

Lees ook; Het persoonlijke succesverhaal van Nico (67) en Simona (65) uit Schiedam

Indien je geen nieuwe woning, maar een bestaande woning koopt, is dit ook een oplossing. Je kunt je woning heel gemakkelijk verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl. Samen bepalen wij een datum van overdracht en jij zoekt rustig naar een andere woning.

Zo zie je maar, er is meer mogelijk dan je denkt. Zet je huis daarom niet zomaar te koop en kijk eerst naar alle mogelijkheden. Zelfwoonhuisverkopen.nl biedt veel voordelen en kan jou de oplossing bieden bij dit dilemma. Neem vandaag nog contact met ons op en bespreek met ons de mogelijkheden.

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Wat is jouw huis waard?

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met de verkoop van je woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit:

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden (Friesland)
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Drenthe

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.