Huis snel verkopen in Rotterdam? Wij geven 7 tips!

Lees verder

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart om huiseigenaren een alternatief voor de reguliere verkoop te kunnen bieden.​

Wil jij je huis in Rotterdam snel verkopen? Volg dan de onderstaande tips!

Er is krapte op de huizenmarkt, ook in Rotterdam. Daarom is het een goede tijd om je huis te koop te zetten. Wellicht heb je in de afgelopen jaren een overwaarde opgebouwd. Ondanks dat de huizenmarkt in Rotterdam goed is, is het geen garantie voor een spoedige verkoop. Er zijn altijd een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Je wilt natuurlijk dat jij je huis in Rotterdam snel kunt verkopen. Daarom geven wij je een aantal tips die een snelle verkoop bevorderen.

Tip 1: Stel de juiste vraagprijs in!

De Rotterdamse huizenmarkt is ‘booming’, maar dat betekent niet dat je huis snel wordt verkocht, of dat je een torenhoge vraagprijs kunt instellen. Een koper wil het gevoel hebben dat deze geen luchtbel koopt. Daarom is het belangrijk om met een reële vraagprijs te komen. Daarbij, indien je huis lang te koop staat zullen eventuele kopers zich afvragen waarom je huis zolang te koop staat. Kom daarom niet met een te hoge vraagprijs. Wees reëel en laat je goed adviseren. Dit bevordert een snelle verkoop van je huis in Rotterdam.

Tip 2: Knap je huis eerst op!

Je Rotterdamse huis moet nog opgeknapt worden. Toch besluit je het in de verkoop te zetten. Besef dat de potentiele koper objectief naar je huis kijkt en mankementen dus eerder opmerkt. Voordat je jouw huis in de verkoop zet kun je jouw huis het beste eerst opknappen. Dit betekent niet dat je het totaal moet verbouwen. Met kleine aanpassingen kom je al een heel eind. Een huis dat in goede staat verkeerd kan voor een hogere vraagprijs op de markt worden gezet. Overweeg daarom de optie om te investeren in kleine dingen. Denk aan:

 • Een nieuwe kraan in de keuken.
 • Een likje verf op de muren en deuren.
 • Moderne handgrepen.

Gratis waardebepaling aanvragen?

Tip 3: Zorg voor een schoon en netjes huis!

Een huis dat niet fris ruikt en vies is verkoopt minder snel. Wil jij je huis in Rotterdam snel verkopen? Dan is het belangrijk dat je jouw huis schoonmaakt, opruimt en ervoor zorgt dat het fris ruikt. Plaats extra opbergkasten, doe overbodige spullen weg, maak alles schoon en houdt dat goed bij. Zorg voor goede ventilatie. Plaats een eventuele luchtverfrisser. De kopers zullen de indruk krijgen dat het huis netjes is en goed onderhouden. Ze voelen zich er welkom en dit bevordert een spoedige verkoop.

“Het schrikt kopers juist af als je niet eerlijk bent!”

Tip 4: Voorkom problemen en wees eerlijk

Er kunnen altijd een aantal kritieke punten zijn die een snelle verkoop van je huis in Rotterdam in de weg staan. Daarom, is het belangrijk dat je alle problemen erkent en transparant bent naar de eventuele kopers. Zorg ervoor dat je alles van te voren goed uitzoekt. Wellicht ligt je huis in een grondverzakking gebied? Of zijn er problemen in de VVE van je appartementencomplex? Dit schrikt eventuele kopers af, dat terwijl het probleem waarschijnlijk niet heel groot is. Zoek daarom alles uit en wees transparant. Op deze manier kom je over als een betrouwbare partij en dit bevordert een eventuele verkoop. Het schrikt kopers juist af als je niet eerlijk bent!

Tip 5: Zorg voor mooie foto’s!

Goede foto’s bevorderen een snelle verkoop. Je potentiële kopers moeten toch alles eerst vanaf een foto zien, voordat ze je huis gaan bezichtigen. Daarom zijn mooie foto’s cruciaal. Alleen op deze manier kun je de juiste indruk maken. Potentiële kopers maken hun besluit voor een eventuele bezichtiging op basis van de juiste presentatie. Zorg daarom voor het juiste presenteerblaadje en trek kopers met aantrekkelijke foto’s. Goede foto’s zorgen voor 188% meer weergaven, 50% snellere verkopen en 39% dichter bij de vraagprijs.

Tip 6: Schakel de juiste makelaar in!

Een goede makelaar is belangrijk. Deze heeft de kennis in huis en weet alles over de huidige huizenmarkt. Indien je geen goede makelaar inschakelt loop je de kans op een snelle verkoop mis. Zorg daarom voor een goede makelaar die kennis heeft van zaken en waar je vooral een goede klik mee hebt. Tenslotte moet je iemand anders vertrouwen om jouw eigen woning te verkopen.

Vraag nu een waardebepaling aan!

Tip 7: Verkoop je huis via Zelfwoonhuisverkopen.nl

Wil jij je huis in Rotterdam snel verkopen? En heb je geen zin in reparaties, bezichtigingen of papierwerk? Kijk dan eens naar de mogelijkheid om je huis via Zelfwoonhuisverkopen.nl te verkopen. Wij zijn gespecialiseerd in het snel opkopen van je huis. We kopen voor onze eigen portefeuille en beschikken over het juiste netwerk aan investeerders. Op deze manier heb je direct zekerheid van een verkoop van je huis.  

Hoe werkt dit?

Steek geen tijd en energie meer in het ingewikkelde huisverkoop-proces. Verkoop zelf je huis snel, eerlijk en zonder gedoe. Zonder addertjes! Ben je nieuwsgierig of heb je meer vragen? Neem vandaag nog contact met ons op.

Over Rotterdam

Rotterdam is gelegen in het westen van Nederland en ligt in de provincie Zuid-Holland. Deze bruisende stad ligt aan de Nieuwe Maas, dit is een van de rivieren in de Delta, deze wordt gevormd voor de Rijn en de Maas. Rotterdam is een echte havenstad, haar haven was lange tijd een van de grootste van de wereld. Het is niet meer de grootste haven van de wereld, maar wel de belangrijkste en grootste haven van Europa. In mei 1940 werd deze stad grotendeels verwoest door een Duits bombardement. Na de oorlog is deze stad helemaal opgebouwd. Sindsdien is het een moderne en bruisende stad die bruist van de cultuur en diversiteit aan nationaliteiten.

Rotterdam is altijd in beweging en telt een leuk uitgaansleven met talloze café’s. Het uitgaansgebied strekt zich vooral uit rond Stadhuis, de Oude Haven, de Witte de Withstraat en het Schouwburgplein. Dat deze stad bruisend is is niet zo vreemd, zo is zij meerdere malen uitgeroepen tot evenementenstad van Nederland. Rotterdam wordt omringd door tal van andere leuke plaatsen om te wonen zoals: Schiedam, Delft, Barendrecht, Capelle aan de IJssel, Ridderkerk en Spijkenisse.

Heeft u een woning in Rotterdam en u wilt deze snel verkopen? Wij staan met ons team voor u klaar en bieden graag de helpende hand. Lees hier meer over ons. 

Kies je voor een snelle verkoop van je huis in Rotterdam?

Met bovenstaande tips zul jij je huis in Rotterdam hoogstwaarschijnlijk snel verkopen. Kies je voor de traditionele vorm van verkoop en zet je een makelaar in? dan zul je in combinatie met bovenstaande tips je huis verkopen. Toch, kan het zo zijn dat het langer duurt dan je zelf voor ogen hebt. Kies jij liever voor een echte snelle verkoop van je huis in Rotterdam? Dan, kun je ervoor kiezen om je huis te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk aan investeerders die altijd geïnteresseerd zijn in een woning in Rotterdam. Het is zeer eenvoudig:

 • Je meld je aan bij Zelfwoonhuisverkopen.nl en wij nemen contact met je op; 
 • Je maakt een afspraak en een expert van ons komt spoedig langs;
 • Samen bekijken we je huis en bespreken we vrijblijvend alle mogelijkheden;
 • We stellen in samenspraak een verkoopprijs vast;
 • Jij laat alles op je inwerken en beslist zelf of je met ons in zee wilt;
 • Indien je hebt besloten om je huis aan ons te verkopen, maken wij alles in orde;
 • We kopen de woning voor onze eigen portefeuille of benaderen investeerders uit ons netwerk;
 • We stellen samen een overdrachtsdatum vast. Deze is flexibel.
 • Wij regelen verder alle juridische zaken en een afspraak met de notaris.

 

Zoals je in bovenstaande stappen kunt lezen is het heel eenvoudig om je huis te verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl. Je zult je huis in Rotterdam op deze manier het snelste verkopen met de juiste Rotterdamse mentaliteit! Het gaat vele malen sneller dan op de conventionele manier. Ben je geïnteresseerd in een snelle verkoop van je woning? Neem dan vandaag nog contact met ons op.

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Wat is jouw huis waard?

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met de verkoop van je woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit:

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden (Friesland)
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Drenthe

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.