Huis verkopen en terughuren, hoe en waarom?

Lees verder

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart om huiseigenaren een alternatief voor de reguliere verkoop te kunnen bieden.​

Je huis verkopen en terughuren is een reële optie wat weinig mensen beseffen. Iedere verkoper heeft zijn eigen verhaal om zijn huis te verkopen. De één heeft een ander huis gevonden en wil daarom verhuizen. Een ander heeft wellicht een andere baan gevonden en is daarom genoodzaakt om zijn huis in de verkoop te zetten.

Vaak zijn het positieve redenen om je huis in de verkoop te zetten, maar het kan ook om financiële redenen zijn. Wellicht lig je in scheiding? Je hebt je huis vaak samen gekocht en kan of wil daardoor de hypotheek niet alleen betalen. Of je bent je baan verloren en komt daardoor in de financiële problemen.

In deze gevallen ben je vaak genoodzaakt om je huis in de verkoop te zetten. Dit zijn vervelende situaties en in dit soort gevallen moet je vaak op zoek naar een huurwoning. Helaas is er meer vraag- dan aanbod en is het daardoor lastig om een betaalbare huurwoning te vinden. Het zou een uitkomst zijn als je je huis kunt verkopen en daarna weer voor een periode terug kunt huren.

Huur je huis terug met hulp van Zelfwoonhuisverkopen!

Er is tegenwoordig veel meer mogelijk dan je denkt. Veel mensen denken dat zij hun huis alleen aan een particuliere koper kunnen verkopen, dit is niet waar. Er zijn ook andere mogelijkheden. Je kunt je huis namelijk ook verkopen aan een huizen opkoper, investeerder of belegger.

Wij helpen al jarenlang mensen met de verkoop van hun huis. Het mooie aan ons concept is dat je er ook veel geld mee kunt besparen.

 

Zeker als je noodgedwongen jouw huis moet verkopen biedt ons concept ruime mogelijkheden. Wist jij bijvoorbeeld dat wij de mogelijkheid bieden om na verkoop je huidige huis terug te huren? En vaak voor een lagere huur dan marktconform is?

Dit kan handig zijn voor mensen die een nieuwbouwwoning gekocht hebben en wachten op de oplevering. Zij hebben dan alvast hun huis verkocht en zullen niet met onverkoopbaar huis blijven zitten.

Maar er zijn ook mensen die hun woning verkopen en een periode terughuren om te bepalen wat hun volgende stap zal zijn. Zij kiezen dan voor het gemak en flexibiliteit.

Wij bieden de mogelijkheid om je huis snel en gemakkelijk te verkopen. Zo verkoop je direct aan ons en zijn er geen vele bezichtigingen nodig.

Gratis waardebepaling aanvragen?

Waarom zou je jouw huis terug willen huren?

Zoals gezegd zijn er diverse redenen dat je na het verkopen van je huis liever tijdelijk een huis gaat huren. Zo kan het zijn dat je geen nieuw huis kunt kopen en gaat huren, maar het kan ook zijn dat je wel een huis kunt kopen, maar nog geen nieuw huis hebt gevonden.

Dit probleem ontstaat vaak als iemand een nieuwbouwwoning koopt. Je hebt je eigen huis in de verkoop gezet en deze snel verkocht, maar je kunt nog niet in de nieuwe huis. Jouw nieuwe huis is namelijk nog in aanbouw. Maar waar moet je dan gaan wonen? Je kunt ervoor kiezen om tijdelijk bij familie in te trekken, deze optie is niet ideaal. Je hebt minder ruimte en het kan strubbelingen en ruzies met je familie veroorzaken.

Veel mensen kiezen er daarom voor om opzoek te gaan naar een tijdelijke huurwoning. Vaak is dit een erg dure optie en is het ook nog eens lastig om een tijdelijke huurwoning te vinden. Het terughuren van jouw huis zou dan een uitkomst zijn. Het biedt namelijk veel meer voordelen dan je denkt:

 • Zo kun je nog in je eigen huis blijven totdat je de sleutel van je nieuwe huis krijgt.
 • Je hoeft minder te verhuizen.
 • Als je een tijdelijke woning huurt heb je geen ruimte voor je spullen. Veel mensen moeten dan een opslagruimte huren en dit kan aardig in de kosten oplopen.
 • Je kunt tijdelijk op je oude vertrouwde stek blijven.
 • Je hebt minder verhuisstress.
 • Je weet waar je aan toe bent.
 • Je blijf in je oude- en -vertrouwde omgeving. Na een scheiding- of relatiebreuk kan dit erg fijn zijn. Je hoeft niet meer op zoek naar een ander huis en in het geval als je kinderen hebt kun je hun meer geborgenheid bieden. Het is voor een kind vaak niet fijn om steeds te verhuizen en naar een andere school te gaan.

Vraag nu een waardebepaling aan!

Zelfwoonhuisverkopen biedt mogelijkheden!

Wij beschikken over een groot netwerk aan investeerders. Daarnaast zijn we vaak zelf ook geïnteresseerd in het opkopen van een huis. Dat is zo uniek aan dit concept. Door de korte lijntjes en het eigen huizenbestand biedt dit concept jou meer mogelijkheden dan je denkt.

Het is zeer eenvoudig om jouw huis zelf te verkopen. Het enige wat je hoeft te doen is contact met ons opnemen. Nadat je contact hebt opgenomen neemt één van onze experts contact met je op. We plannen een vrijblijvende afspraak en bekijken jouw huis. Na dit gesprek komen we met een marktconforme verkoopprijs en doen we eventueel een aanbod. Het is natuurlijk geheel aan jou of je jouw huis  via Zelfwoonhuisverkopen verkoopt, toch is het zeker de moeite waard om eens naar dit concept te kijken.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de unieke service die wij bieden. Vaak krijgen wij de vraag voorgelegd of wij een ander huis te huur weten. Wij vertellen mensen dan graag over onze (tijdelijke) terughuur optie.

De reden waarom je opzoek bent naar een huurhuis is niet van belang. Het is vooral belangrijk dat je weet dat Zelfwoonhuisverkopen jou deze service kan bieden en jou dit veel stress kan besparen. Wil je meer weten over deze service? Neem dan contact met ons op en informeer naar de mogelijkheid voor het terughuren van je huis.

Indien je geen nieuwe woning, maar een bestaande woning koopt, is dit ook een oplossing. Je kunt je woning heel gemakkelijk verkopen via Zelfwoonhuisverkopen.nl. Samen bepalen wij dan een datum van overdracht. 

Zo zie je maar, er is meer mogelijk dan je denkt. Zet je huis daarom niet zomaar te koop en kijk eerst naar alle mogelijkheden. Zelfwoonhuisverkopen biedt veel voordelen en kan jou de oplossing bieden bij dit dilemma. Neem vandaag nog contact met ons op en bespreek met ons de mogelijkheden.

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Wat is jouw huis waard?

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met het voorkomen van de executieverkoop van jouw woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit: 

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden (Friesland)
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Drenthe

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.