Kennisbank

Deze kennisbank zit boordevol achtergrondinformatie over het zelf verkopen van je huis. Naast de kennisbank vind je persoonlijke reviews op onze review pagina.

Huis verkopen met overwaarde

De huizenprijzen zijn de afgelopen jaren enorm gestegen. Voor jou gunstig als je jouw huis een aantal jaar geleden voor een lagere prijs hebt gekocht. Dikke kans dat je dan je huis kan verkopen met overwaarde. Wil jij gebruik maken van deze prijzenstijging?

Lees meer

Ik verkoop mijn huis zelf

Zelf je huis verkopen scheelt enkele duizenden euro’s aan makelaarskosten. Maar er is meer, want je bepaalt zelf aan wie, wanneer en tegen welke prijs je verkoopt.

Lees meer

Hulp bij schulden

Hulp bij schulden of geldproblemen is niets om je voor te schamen. Wist je dat wel 1,5 miljoen huishoudens in Nederland betalingsachterstanden hebben? In deze blog beschrijven wij hoe je met hulp bij schulden weer schuldenvrij kan worden. Er bestaat zelfs een manier waarmee je in één klap schuldenvrij kan worden.

Lees meer

halal hypotheek, waarom is rente haram?

Waarom is rente haram? Dat vragen veel mensen zich af. In het islamitische recht kent men het verbod op riba, simpel gezegd betekent dit dat er geen rente gevraagd mag worden. Heb jij een huis gekocht met hypotheek en daar nu achteraf bedenkingen bij?

Lees meer
bemiddelaar voor andere beleggers

Zelfwoonhuisverkopen – Jaaroverzicht 2020

Wat een jaar! Terugkijkend op 2020 kunnen we alleen maar zeggen dat het een heel bijzonder jaar was. Ondanks dat het begon als een onrustig jaar, kijken wij terug op vooral veel hoogtepunten en mooie momenten. Lees hier over de ontwikkelingen van Zelfwoonhuisverkopen in 2020.

Lees meer

Wat kost een makelaar?

Bij het verkopen van je huis komt heel wat kijken. Je kunt ervoor kiezen om je huis zelf te verkopen, of via een makelaar. Door je huis zelf te verkopen kun je veel geld besparen.

Lees meer

Wat is mijn huis waard?

Voordat je jouw huis wilt gaan verkopen, is het handig om te weten wat de waarde van je huis is. Het is wél belangrijk dat je jouw huis vergelijkt met vergelijkbare woningen in de buurt.

Lees meer

De zorgen van een aflossingsvrije hypotheek

Aan het begin van deze eeuw hebben veel mensen een aflossingsvrije hypotheek genomen. Aflossingsvrij, iets wat zorgeloos klinkt maar in werkelijk helemaal niet zorgeloos is. Als de hypotheek afloopt moeten huiseigenaren deze alsnog terugbetalen.

Lees meer