Nandinio verkocht in 1 week zijn huis via ons. Lees zijn succesverhaal

Lees meer

Meer ruimte, dat was de reden voor Nandinio en zijn vrouw Andrea Marina om te verhuizen. Het huis waar zij in Rotterdam-Zuid met hun drie kinderen woonden, werd te klein voor het gezin. Binnen een week verkochten zij het via Zelfwoonhuisverkopen. Ze vonden iets nieuws in Brielle, en verhuisden mooi op tijd voor de kinderen om op een nieuwe school het schooljaar te starten. Weer een succesverhaal van een stel dat zelf hun woonhuis verkocht. Nandinio vertelt zelf hoe dat ging.

“We zaten meteen op dezelfde lijn”

Hoe het allemaal begon? “Er kwam een flyer in de brievenbus van Zelfwoonhuisverkopen en die sprak me wel aan”, zo begint Nandinio zijn verhaal. Snel je huis verkopen en zonder bemiddelingskosten, stond erop. Dat snel verkopen klonk hen goed in de oren, want het gezin had besloten om op korte termijn te willen verhuizen.

Nandinio nam meteen contact op met Koen van Zelfwoonhuisverkopen. En toen ging het allemaal heel vlot. Koen vroeg Nandinio om wat foto’s van de woning toe te sturen en kort daarop maakten zij een afspraak om de woning te bekijken en samen alles door te spreken. Nandinio: “ Een week na ons eerste gesprek zijn Koen en Marlous langsgekomen. We zijn toen meteen samen om de tafel gaan zitten. Dat ging heel soepel. Over de prijs zaten we meteen met elkaar op één lijn. We hadden aan het eind van het gesprek dus al een overeenkomst.”

En zo verkochten Nandinio en zijn vrouw hun huis in slechts 1 week tijd. Een nieuw huis hadden zij nog niet op het oog. Toch waren ze heel blij dat zij hun huis zo snel konden verkopen. Over de overdracht maakten zij goede afspraken. Nandinio vertelt: “Met Koen en Marlous hebben we tijdens de onderhandeling afgesproken dat we ons oude huis van hen konden huren, als we na 5 maanden nog geen nieuw huis hadden gevonden.”

Geen gedoe

Als grootste voordeel van zelf je huis verkopen noemt Nandinio het gemak. De bezichtigingen waar je via een traject met een makelaar mee te maken hebt, daar had hij niet veel zin in. Nandinio: “Ik heb gewoon mijn werk, daar had ik anders vrije dagen moeten opnemen. Die vakantiedagen heb je ook nodig voor de verhuizing. Nu heb je een koper die interesse heeft. Er hoefde dus maar één keer iemand te komen bezichtigen. Dat is makkelijk. En je hebt geen duizend mensen over de vloer.”

“Geen makelaarskosten”, geeft Nandinio als tweede voordeel. “Dat is een grote financiële opsteker”, zegt hij. En als derde: “De samenwerking. Je schakelt direct met de koper. Er is geen makelaar die de verkoper hoeft te bellen als je een vraag hebt. Alles gaat rechtstreeks, dat is ideaal. Geen gedoe.” Overleg was er ook voldoende tussen koper en verkoper. “Ik heb de samenwerking als heel prettig ervaren. Als er iets was, kon ik meteen rechtstreeks contact opnemen met Koen. We hebben elkaar vaak gesproken tijdens het proces, dat vond ik heel prettig.”

Het heft in eigen handen

Nandinio beveelt het iedereen aan om zijn huis via Zelfwoonhuisverkopen te verkopen. Veel mensen weten niet dat deze mogelijkheid er is. Daarover zegt hij: “ Mijn omgeving reageerde verbaasd dat we ons huis konden verkopen zonder bemiddelingskosten en zonder makelaar waar je eerst veel informatie mee moet uitwisselen. Maar je hebt echt geen makelaar nodig.”

Als tip voor andere huiseigenaren zegt hij: “Verzamel informatie over je eigen huis, houdt de waarde van je huis in de gaten en die van de huizen om je heen.” En: “Als je alles aan een makelaar overlaat, krijg je niet alles van het verkoopproces te zien. Je weet bijvoorbeeld ook niet wie er komt bezichtigen. Ik wilde het heft in eigen handen houden.”

Het gezin is in de tussentijd verhuisd naar Brielle. “Ik heb er vaart achter gezet”, zegt Nandinio, “ ik wilde alles zo snel mogelijk regelen, ook voor de kinderen.” De 5 maanden overdrachtstermijn die zij met Koen en Marlous hadden afgesproken, hebben zij dan ook niet nodig gehad. Nandinio: “Ik ben heel dankbaar dat het allemaal zo soepel en snel is gegaan. Daar wil ik Koen en Marlous echt voor bedanken.”

Ook geïnteresseerd geraakt na dit verhaal? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies.

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.