Wat is mijn huis waard?

Lees verder

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart om huiseigenaren een alternatief voor de reguliere verkoop te kunnen bieden.​

Is het mogelijk om de waarde van mijn huis zelf te berekenen?

Voordat je jouw huis wilt gaan verkopen, is het handig om te weten wat de waarde van je huis is. Er zijn veel mensen die de waarde van hun huis het liefst eerst zelf berekenen. Het komt vaak voor dat mensen de waarde van hun huis berekenen aan de hand van de WOZ-waarde (Waardering Onroerende Zaken) van hun woning. Indien jij wilt weten wat je huis waard is, kun je ervoor kiezen om dit zelf te doen. Dit kun je doen door: de WOZ-waarde van je huis te vergelijken met de verkoopprijzen van andere woningen bij je in de buurt. Het is wél belangrijk dat je jouw huis vergelijkt met vergelijkbare woningen in de buurt. 

Indien jij in het bezit bent van een rijtjeswoning en de waarde hiervan vergelijkt met een villa die pas is verkocht, is dit niet echt vergelijkbaar. Zorg er daarom voor dat je jouw huis vergelijkt met  huizen in de buurt  die over dezelfde hoeveelheid woon- en grondoppervlakte beschikken. Op deze manier kun je de waarde van je huis beter inschatten.

De verkoopprijzen van vergelijkbare woningen uit jouw buurt kun je heel eenvoudig terug vinden in het kadaster. Het is een fijne manier om inzicht te krijgen wat er zich afspeelt op de huizenmarkt bij jou in de omgeving. Echter, raden wij je aan om alleen op deze manier inzicht te krijgen in de marktwaarde van je huis, het is namelijk niet de meest betrouwbare methode.

Het is namelijk net als de WOZ-waarde een globale inschatting van de waarde, die geen rekening houdt met eventuele specifieke kenmerken van je huis, welke voor waardevermeerdering of waardevermindering kunnen zorgen.

Denk aan: die zolder die je laatst tot extra slaapkamer hebt omgebouwd, het plaatsen van een dakkapel, of die nieuwe CV ketel. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat er sprake is van achterstallig onderhoud zoals: het voegwerk dat moet worden vervangen of het dak wat moet worden vernieuwd. De WOZ-waarde houdt geen rekening met deze specifieke kenmerken. Daarom is het belangrijk om de waardebepaling van je huis niet van de WOZ-waarde af te laten hangen. 

Weten wat je huis waard is?

Wat is mijn huis waard: laat het berekenen door een expert

Wil jij weten wat je huis waard is, maar het laten berekenen door een expert? Dan kun jij Zelfwoonhuisverkopen.nl inschakelen. Wij beschikken over een team experts die beschikken over ruime ervaring in het taxeren van een woning. We starten met een gratis en vrijblijvend adviesgesprek per telefoon. Deze kun je kosteloos inplannen via onze website. 

Na het gesprek kan één van de experts van Zelfwoonhuisverkopen.nl bij je langskomen en in een oriënterend gesprek bekijken we samen je situatie. We beantwoorden samen vragen als?

 • Waarom wil je jouw woning verkopen?
 • Wat is de woning in de huidige staat waard?
 • Hoe kunnen wij je het beste helpen?
 • Zijn er naast prijs ook nog belangrijke factoren als snelheid, zekerheid en gemak?

In dit gesprek kunnen wij samen naar de waarde van je huis kijken. Een van onze experts taxeert je woning en vertelt waardoor de waarde van je woning stijgt of daalt. Ook kijken wij samen met je naar de WOZ-waarde (we gebruiken dit als leidraad), de verkochte woningen in je omgeving, actuele vraag in de markt en wat de plus- en minpunten van je huis zijn. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de woning en kunnen we zo de waarde van je woning bepalen. Mocht je ervoor kiezen om je woning aan ons verkopen, dan kies je direct voor alle voordelen die dat met zich meebrengt. Wij kopen zonder voorbehouden, kunnen snel beslissen en streven altijd naar een win-win situatie!  

Lees hier meer over onze voordelen

Gratis waardebepaling?

Schat de waarde van je huis altijd realistisch in!

Er zijn altijd mensen die denken dat hun huis tonnen waard is, vaak als de makelaar is geweest voor een waardebepaling komen ze van een ‘koude kermis’ thuis. Of het is juist andersom, de makelaar schat de waarde van je huis zeer positief in, vervolgens zet je jouw huis voor een veel te hoge prijs te koop. Uiteindelijk wordt je huis helemaal niet verkocht, of duurt het zolang voordat het wordt verkocht, waardoor de kosten oplopen. Om deze redenen is het belangrijk dat je de waarde van je huis altijd realistisch inschat.

Het is ook belangrijk dat je objectief naar je eigen huis kijkt. Doe dit aan de hand van de volgende vragen:

Hoe is de huidige staat van je huis? Heb je het goed onderhouden? Op deze manier krijg je een realistisch beeld van de staat van je woning. Op deze manier is de waarde makkelijker te bepalen. Het kan zo zijn dat het huis van je buren voor een goede prijs is verkocht, maar dat de staat van onderhoud wel beter was.

Daarom is het belangrijk om hulp in te schakelen van een expert. Tuurlijk, je kunt zelf een globale inschatting maken, maar het is beter om je goed te laten adviseren. Wij kunnen je hierbij helpen. Na een vrijblijvend gesprek met jou en een van onze experts kunnen wij je een realistische waarde voorschetsen. Indien je ervoor kiest om je huis via ons te verkopen zetten wij samen met jou de volgende stap!

Weet dat ons bod altijd zonder voorbehouden is en je zo sneller een andere woning kunt aankopen. Buiten dat geeft het meer gemak en direct zekerheid!

Wij schakelen ons netwerk in en geven aan dat je woning te koop staat. Vervolgens krijg je binnen 48 uur een realistisch bod (gebaseerd op de marktwaarde van je woning). Ben je het eens met dit bod? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat de koop snel rond is. 

Wat is mijn huis waard?

Na een lange dip, is de huizenmarkt sinds een aantal jaren weer flink aangetrokken. De huizenprijzen stijgen enorm en naar verwachting zullen de huizenprijzen nog wel even blijven stijgen. De perfecte tijd om jouw huis te gaan verkopen. Met een goede verkoopprijs, kun jij een andere woning kopen.  Maar weet jij al wat je huis waard is? Je kunt de waarde van je huis op verschillende manieren achterhalen. In dit artikel vertellen we je er meer over. 

Je huis verkopen via ons

Zelfwoonhuisverkopen kan je helpen bij een vlotte verkoop. Ook kunnen wij je antwoord geven op je vraag: ‘Wat is mijn huis waard?’ Nadat wij de waarde van je huis hebben ingeschat, weet jij wat het waard is. Daarna, kun je beslissen of je overgaat tot verkoop, of je ons erbij in wilt schakelen. Het voordeel aan ons concept is dat je huis snel en zonder rompslomp wordt verkocht. Bovendien bepaal je de datum van overdracht zelf, dit is mogelijk doordat onze kopers niet per direct je huis willen betrekken. Dit haalt voor jou alle onzekerheden weg en schept zekerheid.

 

Wil jij vandaag nog weten wat je huis waard is? Schakel dan Zelfwoonhuisverkopen in en vraag een vrijblijvend gesprek aan! 

Lees ook het persoonlijke succesverhaal van Edwin; Huis verkopen zonder makelaar, een succesverhaal!

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Wat is jouw huis waard?

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met de verkoop van je woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit:

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden (Friesland)
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Drenthe

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.