Zelf je huis verkopen, kan dat?

Lees verder

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart om huiseigenaren een topverkoop te bieden, zorgeloos en zonder makelaar! 

Zelf je huis verkopen aan een vastgoedbelegger, kan dat?

Zelf je huis verkopen is makkelijker dan je denkt! Maar wat als je naast snelheid ook zekerheid zoekt? Met de huidige woningmarkt krijgen wij regelmatig de vraag waarom je je woning aan ons zou verkopen. De woningmarkt is immers flink aangetrokken dus je kunt het toch eenvoudig zelf doen? Maar het Corona virus en mogelijk aankomende recessie kan alles onzeker maken.

Zelfwoonhuisverkopen is een grote landelijke koper van woningen in Nederland. Wij bieden direct zekerheid. Al jarenlang helpen wij mensen geld en tijd besparen bij de verkoop van hun huis. Er wordt altijd gestreefd naar een win win situatie. Wij kopen huizen zonder enkel voorbehoud en kunnen op ieder moment afnemen!

Lees ook: Het persoonlijke succesverhaal van Nico (67) en Simona (65) uit Schiedam

Daarnaast gaan onze biedingen met de markt mee, dat wil zeggen dat wij uiteraard een betere prijs bieden dan een paar jaar geleden, een en ander natuurlijk afhankelijk van aard van de woning en de plaatselijke markt, kort gezegd de courantheid van je woning.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde “investeerder of “belegger” dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden.

Doorstroming

Heb je een woning op het oog maar is je eigen woning nog niet verkocht? Dan loop je het risico deze woning mis te lopen. Een mogelijkheid is om een overbruggingskrediet af te sluiten maar dat kost geld en daarnaast zijn banken daartoe niet altijd bereid. In dergelijke situaties is de verkoop aan een investeerder interessant.

Uiteraard ontvang je een lager bedrag dan je vermoedelijk in de vrije markt zou kunnen realiseren maar er zijn ook voordelen. Je bespaart veel tijd en kosten zoals makelaarscourtage, kosten voor een overbruggingskrediet, dubbele hypotheeklasten, etc.

huis verkopen aan belegger

Indien je toch overweegt je woning via een makelaar te verkopen dan dien je wel de ontbindende voorwaarden van je koper af te wachten alvorens te daadwerkelijk tot aankoop kunt overgaan. Dit is een periode van minimaal 6 weken er van uitgaande dat koper het gaat financieren, wat meestal het geval is. Je bent dus met de zoektocht naar een koper, onderhandelingen, afwachten voorbehouden en overdracht zomaar een behoorlijke periode verder. Weet dat je hypotheekverstrekker vaak niet houdt van deze onzekerheid.

Verkoop je je huis direct aan een zogenaamde investeerder of belegger dan heb je doorgaans binnen enkele dagen een bod op je woning zonder enige voorbehouden. Je bespaart makelaarscourtage en hebt direct maximale zekerheid. Daarnaast bepaal je in de meeste gevallen zelf wanneer de overdracht van je woning kan plaatsvinden. Op deze manier kun je de overdracht naadloos aan laten sluiten op de aankoop van je nieuwe woning. Je onderhandelingspositie bij aankoop van de nieuwe woning is veel beter waardoor je waarschijnlijk scherper kunt kopen. Het geeft rust en zekerheid en last but not least……je mist die nieuwe woning niet!

Bovengenoemde situaties zijn momenteel aan de orde van de dag. Maar ook erfenis situaties, waarbij meerdere nabestaanden successierechten moeten betalen over een veelal gedateerd pand. Men moet er voor zorgen dat de woning “verkoopklaar” is, er goed bij staat met bezichtigingen maar hoe ga je dat regelen met alle erfgenamen die soms uit alle windstreken komen?

In dergelijke situaties kiest men vaak voor een directe verkoop in combinatie met het achterlaten van een stukje boedel. De belangrijke herinneringen, erfstukken en dergelijke worden verdeeld onder de erfgenamen en de rest, wat weinig emotionele waarde heeft, wordt achtergelaten. De erfenis kan worden afgewikkeld en verdeeld.

Zo zijn er nog 1000 en 1 redenen waarbij directe en snelle verkoop van woningen zeer gewenst is. Denk bijvoorbeeld aan emigratie, echtscheidingen, verhuizing werkgever, intrek bij nieuwe relatie, oplevering nieuwbouwwoning, toewijzing huur- of zorgwoning, dreigende executieveiling, dubbele woonlasten, etcetera.

Gratis waardebepaling aanvragen?


Maak van je huisverkoop een topverkoop voor een marktconforme prijs. En dat zónder makelaar!

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Wat is jouw huis waard?

Waar jouw huis zich ook in Nederland bevindt: Zelfwoonhuisverkopen helpt je graag met de verkoop van je woning. Zo hielpen we eerder huiseigenaren uit:

 • Utrecht
 • Den Haag
 • Groningen
 • Amsterdam
 • Almere
 • Enschede
 • Zwolle
 • Leeuwarden (Friesland)
 • Apeldoorn
 • Lelystad
 • Rotterdam
 • Roermond (Limburg)
 • Almelo
 • Deventer
 • Roermond
 • Drenthe

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.