Er kunnen een hoop verschillende redenen zijn die ervoor zorgen dat jij je huis snel wilt verkopen. Soms kan het zelfs zo zijn dat een snelle verkoop noodzakelijk is. Je kunt hierbij denken aan samenwonen, scheiden, overlijden of verhuizing vanwege een nieuwe baan. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je jouw droomhuis hebt gevonden en zo snel mogelijk je huidige huis wilt verkopen. Kortom; genoeg scenario’s waarin een snelle verkoop van pas komt. 

Geschreven door: Koen Overschie

Koen is een van de mensen achter Zelfwoonhuisverkopen. Samen met zijn vrouw Marlous is hij Zelfwoonhuisverkopen gestart omdat iedereen zijn huis zelf kan verkopen én daarmee ook nog eens duizenden euro’s kan besparen. 

Mensen denken al snel dat het lang duurt om een huis te verkopen, dat er veel beren op de weg staan. Logisch, maar er zijn genoeg manieren om je huis snel en efficiënt te verkopen. In dit artikel vertellen wij jou, hoe je jouw huis zo snel mogelijk en voor een goede prijs verkoopt. Het verkopen van een huis kan lastig lijken, maar het is in de praktijk eenvoudiger dan je denkt.   

hoe verkoop ik mijn huis sneller 3

Waarom een snelle verkoop?

We hebben het er al even over gehad, maar er zijn genoeg redenen op te noemen waarom je jouw huis snel zou willen verkopen. Het mooie is dat Zelfwoonhuisverkopen je hierbij kan helpen. Voordat we hier verder op ingaan zetten we de meest voorkomende redenen op een rijtje waarom een snelle verkoop voor jou het beste uit kan komen:

1. De huizenmarkt fluctueert enorm en het aanbod is lager dan de vraag. Hierdoor gaan huizen snel van de markt. Het kan natuurlijk zo zijn dat je jouw droomhuis hebt gevonden, in dat geval wil je het snel kopen. Maar dan moet je eigen huis natuurlijk wel snel verkocht zijn. In dit soort gevallen is een snelle verkoop wenselijk, anders kan het zomaar zo zijn dat je voor langere periode met dubbele lasten komt te zitten;
2. Een scheiding is vervelend, maar het is nog vervelender als jullie huis lang te koop staat;
3. Heb je een huis geërfd? Dan kan het wenselijk zijn om het snel te verkopen, op deze manier bespaar je maandelijkse lasten en hoge belastingen;
4. Je hebt schulden en wilt de overwaarde verzilveren van je huidige woning;
5. Je hebt een nieuwe baan gevonden en wilt verhuizen naar een andere woonplaats;
6. Je wilt emigreren maar hebt kapitaal nodig om te investeren in het buitenland.
7. Je wilt gaan samenwonen maar hebt geld nodig om een andere woning te kopen of huren.
8. Je wilt een eigen bedrijf starten en kunt geld gebruiken om investeren.

Vraag nu een gratis waardebepaling aan!

Waarom zou je zelf jouw woning willen verkopen?

Bovenstaande redenen geven aan waarom je jouw woning zo snel mogelijk zou willen verkopen. Dit kan met hulp van een makelaar of je verkoopt je woning gewoon zelf!

Er zijn redenen genoeg te bedenken waarom je jouw woning zelf zou kunnen verkopen. Zo bespaar je veel kosten op een makelaar. Een makelaar rekent vaak een hoge courtage en daar komen vaak nog allerlei makelaarskosten bovenop. Verder is een snelle verkoop via een makelaar niet altijd gegarandeerd.

Naast een besparing op de kosten heb je bij een eigen verkoop ook meer regie. Je hebt beter zicht op alles en je bent meer betrokken bij de verkoop. Genoeg reden dus om je huis zelf te verkopen. Wil jij je huis zelf verkopen? Overweeg dan eens om Zelfwoonhuisverkopen te benaderen. Wij werken zonder commissie naar de verkoper en zorgen voor een snelle verkoop van de woning. Alle verdere afwikkelingen zoals het opstellen van het koopcontract nemen wij uit handen. Op deze manier heb je echt een zorgeloze verkoop!

Hoe verkoop ik mijn huis sneller

Tips om zelf je huis te verkopen

We hebben je nu verteld wat de voordelen zijn van een snelle verkoop van je woning en waarom het voordelig is om je huis zelf te verkopen. Nu je dit allemaal weet kun je zelf de afweging maken. Op onze website staan nog veel meer tips en adviezen, maar om je al wat op weg te helpen geven we je wat standaard tips om zelf je huis gemakkelijk te verkopen:

Tip 1: Voor een snelle verkoop; zet jouw woning snel in de verkoop!
Hoe eerder jouw woning in de verkoop staat, hoe sneller geïnteresseerden jouw huis kunnen bezichtigen. Dit zorgt ervoor dat jouw huis bekendheid krijgt en dat je deze sneller kunt verkopen. Het is belangrijk dat je in je achterhoofd houdt om je huis op een professionele en complete manier te presenteren. Hoe beter jij je huis presenteert hoe sneller jij je huis verkoopt. 

Tip 2: Steek tijd in adverteren!
Door veel tijd te steken in de presentatie en advertentiecampagne bereik je meer mensen. Dit zorgt voor meer geïnteresseerde en uiteindelijk dus voor een snellere verkoop van je woning. Raffel je advertentietekst niet af. Schrijf goede teksten met duidelijke foto’s. Mensen die beoordelen je woning vanaf een plaatje, daarom is het van essentieel belang dat je jouw woning zo goed mogelijk presenteert.

Tip 3: Stel een scherpe vraagprijs vast!
Hoe scherper de prijs van je woning hoe sneller je huis wordt verkocht. Hoge prijzen schrikken mensen af, met als gevolg dat kijkers niet eens komen opdagen. Hoe scherper de prijs hoe meer animo, zeker in de eerste maand is dit belangrijk. 

Tip 4: Presenteer je huis op social media
Social media is tegenwoordig hét medium om belangstellenden voor een woning aan te trekken. Mensen kijken eerder op kanalen zoals Facebook of Twitter, dan dat ze op het internet kijken. Funda is nog steeds een goede website, maar kost relatief veel. Social media is gratis en er zijn zelfs speciale groepen waarin jij je woning kunt aanbieden.

Tip 5: Verkoop je huis aan een belegger of investeerder!
Beleggers zijn geïnteresseerd om je huis te kopen. Vervolgens zullen ze de woning verbouwen of verhuren. Door je huis aan een opkoper te verkopen realiseer je een snelle verkoop. Wij van Zelfwoonhuisverkopen beschikken over een groot netwerk van investeerders. Doordat wij zelf ook beleggen in vastgoed weten we waar we het over hebben. Wij gaan altijd voor een win-win situatie en bemiddelen voor zowel de verkoper als de koper. Je kunt je huis op deze manier op een snelle en betrouwbare manier verkopen, met gegarandeerd een eerlijke prijs voor je woning.

Hoe verkoop ik mijn huis sneller met Marloes en Koen

Schakel onze expertise in!

Waarschijnlijk heb je nu alle informatie die je nodig hebt. Met onze expertise kun je jouw woning snel én op een eerlijke manier verkopen. Schakel ons in en ga vrijblijvend een gesprek met ons aan. Op deze manier bieden wij je de kans om jouw huis zo snel mogelijk verkopen. Neem contact met ons op via het contactformulier en ontdek de mogelijkheden! 

Waarom steeds meer mensen zelf hun huis verkopen

Werkwijze-eerlijke-prijs-zelfwoonhuisverkopen

Eerlijke prijs voor jouw woning

Werkwijze-zonder-kosten-verkoper-zelfwoonhuisverkopen-2

Direct een bod zonder voorbehoud van financiering

Werkwijze-win-winsituatie-zelfwoonhuisverkopen

Géén makelaar nodig, dus ook geen kosten!

Werkwijze-aanpassen-situatie-verkoper-zelfwoonhuisverkopen

We passen ons aan jouw situatie aan

Werkwijze-discreet-en-snel-zelfwoonhuisverkopen

Snel, discreet en transparant

Vraag de gratis waardebepaling nu aan!

Ontvang binnen 48 uur
een bod op jouw woning!

Bij ons kun je altijd vrijblijvend een bod ontvangen.